Een Travellerspoint blog

Tamil Nadu

Mahabalipuram

sunny 31 °C

De laatste nacht in Fort Cochin (Kerala) doorgebracht in een ander hotelletje, dichter bij het centrum. Er stond ook een lekker briesje, want het lag vlak aan de zee. Het weer was hier ontzettend warm, plus 40 graden, dus een beetje verkoeling was welkom. Nog een uitstapje gemaakt naar een eilandje, waar we met een ferry naartoe werden gebracht. Onderweg, ongelofelijk maar waar, weer dolfijnen gezien. Het was een tochtje van 10 minuten, maar toch waren die beestjes overal. Toen een uur in de bus, wederom een ervaring op zich, die we niet meer willen herhalen. Stampvol en nog hilarisch ook. Jimmy stond voorin, wat niet de bedoeling bleek te zijn. De vrouwen zitten hier namelijk voorin, de mannen achter. Gelukkig was er een vrouwtje die ons hier attent op maakte.

De 17e maart aangekomen in Chennai, na een lange, slapeloze nacht in de trein. Chennai was een ervaring op zich, waar we liever niet meer aan terug denken. Moe als we waren, overvallen door een groep riskja- en taxichauffeurs, die elkaar zowat in de haren vlogen om ons mee te kunnen krijgen. Zelfs de politie greep even in. Zestig kilometer in een riskja afgelegd naar Mahabalipuram, wat niet aan te raden is. Een paar kilometer in zo'n ding is te doen, maar zowat 2 1/2 uur is erg veel van het goede.

Mahabalipuram is een beeldhouwersdorp.... Annet heeft hier haar ogen uitgekeken en inspiratie opgedaan. Veel foto's gemaakt van de vele tempels en beeldhouwwerken die hier te zien zijn. Verder bestaat het leven wederom uit lekker eten en drinken, mensen kijken en luieren. We hebben een leuk hotelletje direct aan het strand, waar we de bedrijvige vissers aan het werk kunnen zien en waar ze de landelijke favoriete sport, cricket uitoefenen. Het valt ons op dat er hier veel mensen 's nachts op het strand slapen en ook dat er veel gekwat wordt (dit is dus spugen). Vanavond gaan we eten bij een local, die vanaf morgen onze gids is. We hebben voor de reis naar Hampi een prive taxichauffeur gevonden, die ons in 3 dagen naar Hampi toe zal brengen. Met in de tussentijd nog een stop bij een wildlife park met tijgers. Tempels hebben we onderhand genoeg gezien, al staat er nog een op het programma in Hampi, waar veel apen schijnen te zitten. Nadeel is dat we 600 treden omhoog moeten klimmen en dat met onze condities. Dat zal wel een strijd worden :-)
Maar hierover schrijven we later vast nog wel.

Geplaatst door Madeliefje 22:16 Gearchiveerd in India Tagged backpacking

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

Hallo Jimmy en Madelief,

Zo zo weer heel wat beleeft en wat zal Jimmy hebben genoten van al die dolfijnen mooi man.
Dat van voorin in de bus is ook weer net iets voor Jimmy.
Mark heeft zijn gips er al weer af maar huppelt niet echt als een konijn want daar wordt je moe van toch?
En René man helemaal goed man lekker weer voetballen(keepertje spelen).
Oja Jimmy je moet ook de groeten van mem hebben die volgt jullie ook want daar heb ik ook even de blog op haar laptop gezet, ze vindt het erg leuk.
We hebben hier ook mooi weer alleen is de temperatuur een klein beetje lager klein beetje maar hoor!
Nog heel veel reis/vakantie pret en stuur binnenkort wel weer een berichtje.

Heel veel groeten van ons allemaal, Jenze, Tiny, Mark en René. HOI

door tinytrein

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint