Een Travellerspoint blog

Fort Cochin

Ernakulam

sunny 39 °C

Na een lange en vermoeiende treinreis aangekomen in Ernakulam, waar we direct een kamer hebben gezocht en bij zijn gekomen van de hobbelige reis. De coupe werd gedeeld met 4 Indieers die deel uitmaakten van een theatergezelschap. Veel gelachen en Jimmy heeft er een nieuwe vriendin bij. Ernakulam was een verschrikkelijk drukke stad, levensgevaarlijk om rond te lopen tussen al die linksrijdende toeterende riskja's, auto's, motoren en truuks. Zelfs fietsen zie je hier, wij wagen het er niet op.
De volgende dag naar Fort Cochin gegaan, een schiereiland wat over twee bruggen te bereiken is. Daar een goede kamer gevonden, maar met een aparte eigenaar. Superdik en regelt alles vanaf zijn bank.
Die dag een indiaas kostuum laten maken voor Annet, binnen 3 uur was het op maat gemaakt voor een totaal kostenplaatje 425 roepies, dus ongeveer 8 euro. Verder een beetje de buurt verkend en voor de eerste keer met de handen gegeten....
De dag erna naar de backwaters geweest, 7 uur lang palmbomen, palmbomen en nog eens palmbomen. En natuurlijk veel water, waar je dan met een bootje doorheen ging die door een mannetje met een bamboestok voortbewogen werd. Hier werd je heel lui van! 's Avonds naar de chinese visnetten geweest bij zonsondergang, wat gigantische mooie foto's heeft opgeleverd. Verder nog een antiekbuurt en de vishandel bekeken en toen weer huiswaarts.
Gisteren bitterweinig gedaan overdag, want het is erg warm. Als de stroom is uitgevallen, en dat gebeurd hier regelmatig, dan is het niet te doen zonder ventilator. 's Avonds vers gevangen vis gegeten, na eerst even cultureel te hebben gedaan. Een dansvoorstelling bezocht, heel beroemd in India, maar boeide ons voor geen meter en waren blij dat het over was. We hadden allebij eigenlijk al eerder willen vertrekken en kwamen er met koppijn vandaan. Maar het eten heeft veel goedgemaakt, garnalen en red sniper en special tea, het was erg lekker.
We hopen snel een trein te kunnen krijgen naar Chennai, want hier heb je het binnen een paar dagen wel gezien.
Later horen jullie weer meer van ons. Het gaat ons nog altijd goed, geen last van al te veel muggen en ook de diacure hebben we nog niet nodig gehad:-) Hopen bij jullie hetzelfde!

Geplaatst door Madeliefje 11:18 Gearchiveerd in India Tagged backpacking

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint